Ucraina s-a calificat în finala Eurovision cu o piesă care este una dintre favoritele competiției (video)

08 Mai 2024
Ucraina s-a calificat în finala Eurovision cu o piesă care este una dintre favoritele competiției (video)

Piesa Teresa & Maria a ucrainencelor Alyona Alyona și Jerry Heil, s-a calificat marți seară în finala Eurovision. Un amestec de rap și pop cu accente de operă, această piesă este una dintre favoritele competiției. Publicul a fost cel care a decis candidații în prima semifinală, care a avut loc marți, scrie Le Monde

Pe lângă Ucraina, au fost selectate și Croația, Serbia, Portugalia, Slovenia, Lituania, Finlanda, Cipru, Irlanda și Luxemburg. Cealaltă semifinală va avea loc joi. Se califică automat Suedia, campioană, Germania, Spania, Franța, Italia și Marea Britanie.

15 țări au cântat live de pe scena Malmö Arena din Suedia marți seară pentru a încerca să-și obțină biletul pentru marea finală Eurovision care va avea loc sâmbătă seara. O emisiune mixtă care a produs un cocktail colorat din tot ceea ce reprezinta Eurovision (falsitate, kitsch-ul, pop exagerat, folclor…), prezentat de actrița suedeză-canadiană Malin Åkerman și de comediantul și prezentatorul de televiziune suedez Petra Mede, foarte apreciat de public, scrie Moustique.be

De amintit sunt performanțele nebunești ale cântăreței irlandeze Bambie Thug cu metalul ei pop rock electronic „Doomsday Blue” într-o punere în scenă pe jumătate înger, jumătate demon, și grupul pop suprarealist finlandez Windows95man cu „No Rules!” și cântărețul acestuia care a performat pe tot parcursul... cu fesele dezgolite. De asemenea, vom sublinia cu amabilitate notele false ale interpretei din Azerbaidjan și ale islandezei Hera Björk, care, fără îndoială, ar fi făcut mai bine să nu se reprezinte după vizita sa din 2010. În cele din urmă, roșul și albul au dominat culorile tuturor.

Pe lângă toate cele cincisprezece spectacole, legenda Johnny Logan, câștigător în 1980 și 1987, și-a revenit pe scena Eurovision, cântând „Euphoria”.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră