Invader a luat Marele Premiu la Posada Rock (audio)

06 Sep 2016 | scris de Alex Revenco
Invader a luat Marele Premiu la Posada Rock (audio)

În weekendul recent încheiat, la Câmpulung Muscel s-a desfăşurat ediţia a 30-a a celui mai logeviv festival- concurs de muzică rock din ţară.

Afiş deosebit de atractiv
Cu acest prilej, organizatorii au alcătuit un afiş deosebit de atractiv, cu unele dintre cele mai îndrăgite formaţii de la noi dar şi două nume reprezentative din rockul internaţional, Rage din Germania şi Therapy? din Irlanda de Nord. În concurs s-au înscris trupe valoroase iar juriul a fost obligat să selecteze doar patru dintre ele, celelalte fiind invitate să revină şi la ediţiile vitoare.

Câştigătorii concursului Posada Rock 2016
Marele Premiu (2.000 euro) – Invader (Lupeni)
Premiul 1 (1.000 euro) – Rubycone (Chişinău)
Premiul 2 (500 euro) – Gray Matters (Bucureşti)
Premiul 3 (200 euro) – Negative Core Project (Bucureşti)

Anul viitor, Posada Rock va fi între 1 şi 3 septembrie
Mai multe amănunte privind organizarea aflăm de la Bogdan Trîmbaciu (foto, alături de Rage), directorul festivalului, care ne-a acordat interviul următor

-În acest an s-a depăşit "pragul psihologic" de 800 de spectatori, înregistrat de vechiul Posada Rock, la (fosta) arenă din Câmpulung. Câţi oameni au fost la festival ?
-Au fost puțin peste 1000 de spectatori plătitori. Acestora li s-au adăugat cei care au câștigat invitații și membrii trupelor participante care, ca de obicei, majoritatea preferă să urmărească din public restul festivalului.

-Ce crezi ca i-a convins pe spectatori să vină în număr mai mare ca în ultimii ani ?
-Pe de o parte formaţiile din recital. Anul acesta am avut o oferta consistentă şi variată. Fiecare trupă a avut publicul ei. Rage de exemplu are un anumit tip de public. Coma altul. Therapy? sau Alternosfera au fanii lor, la fel Trooper sau Altar. Am avut spectatori care au venit special să vadă Untold Faith sau For The Wicked. Eu zic că oferta s-a pliat pe majoritatea gusturilor și a conținut un număr mare de subgenuri muzicale. Deasemenea, formațiile din concurs au fost foarte valoroase, fiind atrase de premiile consistente oferite. Pe de altă parte festivalul ăsta are ceva special. Odată ajuns la o ediție te întorci cu siguranță. În acest fel creștem de la an la an păstrându-ne spectatorii fideli și adăugând alții noi. De exemplu, anul acesta am numărat de-a lungul celor trei zile de festival un număr de aproape 100 de corturi ceea ce este un progres exponențial față de anii trecuți. În plus, cred că și promovarea a fost făcută mai bine anul acesta. La acest punct o să insistăm și mai mult pe viitor.

- Festivalul este produs de Rock Culture, în colaborare cu Primăria Câmpulung şi Ministerul Culturii. În ce constă colaborarea ?
-Practic, Asociația Rock Culture se ocupă de întreaga producție a festivalului. Aici includem tot (atragere de finanțări, contractare, artiști, rezervări, scenă, etc). Primăria Câmpulung pune la dispoziție spațiul, utilitățile, ne facilitează legătura cu celelalte instituții ale statului la nivel local (ISU, Jandarmerie, Politie locală, etc) și oferă 2000 de euro pentru premii. În plus, ni-l pune la dispoziție pe deja celebrul "Mugurel" care poate rezolva orice problemă în timp record. Ministerul Culturii este practic principalul finanțator al festivalului (bineînțeles, în baza unui proiect depus de asociație, aprobat și respectat). Prin faptul că Posada Rock a devenit proiect prioritar al Ministerului Culturii contează enorm.

-Altar şi celelalte grupuri româneşti dar şi Rage şi Therapy ? nume de referinţă ale scenei internaţionale, au avut numai cuvinte de laudă la adresa Posada Rock. Dar, pe acelaşi subiect, Ziarul de Muscel a publicat un articol aberant, fără semnătură. Mulţi cred că “ziarul” cu pricina ar trebui dat în judecată. Cum comentezi ?
-Nu știu dacă ar trebui să dăm prea multă atenție unui articol în mod evident rău intenționat, apărut într-un așa zis ziar online fără pic de audiență. Eu cred că tocmai creșterea festivalului a dus la nașterea articolului. În plus, în articol sunt două categorii de informații: unele aberante, fără sens, care provin dintr-o mentalitate de ev mediu iar altele vădit false și denigratoare pentru care autoarea va răspunde în instanță. Repet, acest articol nu ar trebui băgat prea mult în seamă întrucât prezintă o opinie personală a unui redactor/ziar de mega nișă care se descalifică prin astfel de articole. Cu privire la aprecierile celor care chiar contează: trupe și public nu putem spune decât că ne onorează și ne transmit că suntem pe drumul cel bun.

- Ce zici de topul vânzărilor la tricouri: Posada Rock 2016, Alternosfera, Therapy?, E-an-na, Rage ?
-Eee, aici sunt subiectiv. Tricoul cu Posada Rock era normal să fie pe primul loc. Pe spate avea toate trupele, calitatea a fost foarte bună iar grafica lui Costin Chioreanu este, ca de fiecare dată, impecabilă. În rest, topul arată probabil preferințele celor prezenți în public la festival. Mă bucură popularitatea trupelor românești (aici incluzând și Moldova). În plus îmi demonstrează că publicul vine și pentru trupele din concurs.

-Ce vrei să transmiţi iubitorilor muzicii rock ?
-Nu vreau să transmit multe prin vorbe. Cine mă cunoaște știe că îmi place că ceea ce fac să vorbească pentru mine. Aș vrea totuși să le promit că atât cât voi mai avea resurse fizice voi lupta pentru acest festival și voi face tot ce pot ca el să crească în continuare. Planurile mele sunt mari dar depind de mai mulți factori ca ele să reușească. Totuși, până acum, tot ce mi-am propus am realizat. Așa că îndemn pe toată lumea să creadă în acest festival, să îl urmărească și să rezerve din timp bilete și cazare pentru prima săptămână din luna septembrie a anului viitor pentru că va merita cu siguranță. Uite că tocmai am dat o informație în premieră: Posada Rock 2017 se va desfășura în perioada 1-3 septembrie 2017. Mulțumesc pentru întrebări.

Ascultă mai jos EP-ul Invader

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră