Jocurile Olimpice: Rusia folosește sportul pentru „propagandă”, acuză un ministru ucrainean

09 Mai 2024
Jocurile Olimpice: Rusia folosește sportul pentru „propagandă”, acuză un ministru ucrainean

Moscova  „nu respectă principiile olimpismului”  și folosește sportul  „în scopuri propagandistice” , așa cum arată dorința sa de a organiza Jocurile Prieteniei în septembrie, acuză ministrul sportului ucrainean, Matvii Bidny, într-un interviu cu Agence France-Presse, scrie Le Monde

Aceste jocuri ale prieteniei sunt considerate de occidentali ca un răspuns la interzicerea Rusiei și Belarusului de la Jocurile Olimpice de la Paris: Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a autorizat participarea sportivilor ruși și belarusi doar sub un steag neutru  și cu condiția ca aceștia să nu sprijine invazia Rusiei. al Ucrainei.

„Decizia Rusiei (…) de a finanța aceste așa-numite „Jocuri de prietenie” (…) dovedește lumii întregi că nu respectă principiile olimpismului ”, potrivit domnului Bidny. „Este doar o încercare de a folosi sportul pentru propagandă, de a-și ascunde războiul agresiv în spatele unei fațade de relații publice sportive ”, a continuat el.

La Jocurile de la Tokyo, care au avut loc în 2021 din cauza pandemiei de Covid-19, Ucraina a câștigat nouăsprezece medalii. Pentru Bidny, fiecare participare a unui sportiv ucrainean la Paris va fi în sine o victorie, în timp ce viețile sportivilor din țara sa au fost grav afectate de război, exil sau moartea celor dragi.

„Ei demonstrează lumii întregi voința lor neclintită ”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră