Obama și Clinton speră să strângă 25 de milioane de dolari pentru Biden

28 Mar 2024
Obama și Clinton speră să strângă 25 de milioane de dolari pentru Biden

Joe Biden va primi sprijinul predecesorilor săi democrați joi în cursul unei seri de strângere de fonduri la New York care ar trebui să contribuie la stimularea campaniei de realegere a lui Joe Biden în 2024, scrie Le Figaro

Președintele Joe Biden va primi sprijinul predecesorilor săi democrați, Barack Obama și Bill Clinton, joi, la un eveniment de strângere de fonduri la New York, care se așteaptă să strângă peste 25 de milioane de dolari (mai mult de 23 de milioane de euro) și să creeze un impuls pentru relansarea lui Joe Biden în campania electorală. Biden și cei doi foști comandanți șefi vor participa la o discuție moderată de prezentatorul Late Show Stephen Colbert la Radio City Music Hall în fața a mii de invitați, în ceea ce campania de realegere a lui Biden a numit cea mai de succes strângere de fonduri politice din istorie. Muzicienii Queen Latifah, Lizzo, Ben Platt, Cynthia Erivo și Lea Michele vor concerta, iar unii dintre cei mai bogați oaspeți își vor face fotografiile cu cei trei președinți cu ajutorul renumitei fotografe Annie Leibovitz.

Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a confruntat cu îngrijorări legate de vârsta și capacitatea sa de a candida pentru un al doilea mandat de patru ani. Sondajele recente Reuters/Ipsos arată rata de aprobare a acestuia la 40% și o concurență strânsă cu adversarul său republican în vârstă de 77 de ani, Donald Trump, înaintea alegerilor din 5 noiembrie .

Preocupări cu privire la o posibilă victorie a lui Trump

Biletele pentru evenimentul de joi costă între 250 și 500.000 de dolari, potrivit unui democrat familiarizat cu evenimentul. Sunt așteptați peste 5000 de oameni. Evenimentul nu va fi difuzat la televiziune, dar campania intenționează să difuzeze conținut pe rețelele de socializare. Donatorii mici pot plăti 25 de dolari pentru a participa la un eveniment virtual cu cei trei bărbați.

De la discursul său înflăcărat de la începutul acestei luni, Biden a vizitat toate statele majore, dar a vorbit mai ales cu mulțimi mult mai mici, ca parte a unei strategii deliberate de a sublinia interacțiunile cu americanii obișnuiți. Vicepreședintele Kamala Harris a călătorit și ea prin țară.

Sprijinul lui Obama, care se bucură încă de o mare popularitate în rândul democraților, ar putea stimula entuziasmul unor tineri alegători și alți progresiști are au votat pentru Biden în 2020, dar sunt furioși de sprijinul său neclintit pentru Israel în răspunsul său la atacurile Hamas din 7 octombrie. „Cifrele nu mint: evenimentul de astăzi este o demonstrație masivă de forță și o reflectare adevărată a impulsului realegerii tandemului Biden-Harris”, a declarat Jeffrey Katzenberg, copreședintele campaniei, într-un comunicat. Campania de realegere a lui Joe Biden a strâns peste 53 de milioane de dolari în februarie și 10 milioane de dolari în cele 24 de ore de la discursul său din 7 martie în fața Congresului. Biden a depășit constant strângerea de fonduri a lui Trump.

Obama și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie a lui Trump, înainte de schimbarea echipei lui Biden, care a trimis doi înalți oficiali ai Casei Albe la campania din Wilmington, Delaware. Fostul președinte a fost recent la Casa Albă pregătind un videoclip care marchează aniversarea Affordable Care Act, cunoscut și sub numele de Obamacare pe care l-a transformat în lege. Biden face campanie pentru eforturile sale de a întări legea și îi acuză pe republicani că vor să îi pună capăt.

Trump a folosit evenimentul lui Biden cu Obama și Clinton pentru a face apel la propriii săi susținători. „Cartelul Obama-Clinton crede că ne va învinge mâine, dar am ceva ce nu vor avea NICIODATĂ”, a spus el într-un apel de strângere de fonduri miercuri, referindu-se la susținătorii săi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră