O companie de transport irlandeză nevoită să dea explicații după un videoclip care arată un autobuz electric conectat la un generator diesel

23 Ian 2024
O companie de transport irlandeză nevoită să dea explicații după un videoclip care arată un autobuz electric conectat la un generator diesel

Compania irlandeza Bus Éireann a trebuit să dea o explicație după ce un videoclip a devenit viral cu un autobuz electric conectat la ceea ce părea a fi un generator diesel, scrie Irish Independent

Compania de transport a explicat rapid că generatorul,cu toate ca avea imprimat „diesel” pe lateral, funcționa de fapt cu un biocombustibil, HVO, fabricat din ulei vegetal.

Compania a spus că aranjamentul a fost o măsură temporară în timp ce infrastructura permanentă de încărcare a fost pusă în aplicare.

Cu toate acestea, videoclipul a fost distribuit pe scară largă pe Youtube, Tiktok, X și site-uri de știri generate de inteligență artificială, politicile de transport durabile fiind etichetate drept o înșelătorie.

De asemenea, a reînviat referirile la o problemă jenantă care a apărut anul trecut, când 130 de autobuze electrice noi din Dublin au fost lăsate inactive timp de aproape un an și jumătate, deoarece nu a fost instalată nicio infrastructură de încărcare la depouri.

Această întârziere s-a întâmplat deoarece conducerea nu și-a dat seama că trebuie să solicite permisiunea de planificare pentru a instala încărcătoarele.

Videoclipul aflat în prezent în circulație prezintă un autobuz nou cu două etaje, cu o plăcuță de înmatriculare de 232 L, parcat într-un depozit și conectat prin cablu electric la un generator mobil mare închiriat de la o companie Co Wexford.

Numele mărcii, numărul modelului și inscripția „generator diesel” sunt vizibile imprimate clar pe partea laterală a aparatului.

Un purtător de cuvânt al Autorității Naționale de Transport a declarat că nu este folosită motorina .

„Generatorul și încărcătorul portabil vizibile în videoclip sunt folosite pentru a facilita testarea, punerea în funcțiune și formarea șoferilor pe noile autobuze electrice cu etaj în Limerick în săptămânile premergătoare încheierii primei faze a infrastructurii de încărcare permanentă”, a spus purtătorul de cuvânt. .

„Bus Éireann recomandă că, deși generatoarele ar putea fi etichetate drept „motorină”, acestea sunt, de fapt, alimentate cu ulei vegetal hidrotratat (HVO), care este un biocombustibil avansat, fără fosile, obținut prin hidrotratarea deșeurilor și/sau a materiilor prime durabile.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră