Gruparea teroristă Houthi oferă studenților americani suspendați stagii universitare în Yemen

04 Mai 2024
Gruparea teroristă Houthi oferă studenților americani suspendați stagii universitare în Yemen

 Miliția Houthi din Yemen, aliniată Iranului, care a perturbat transportul mondial pentru a-și manifesta sprijinul pentru palestinieni în conflictul din Gaza, oferă acum un loc studenților suspendați din universitățile americane după ce au organizat proteste anti-israeliene, scrie Reuters

Studenții s-au adunat sau au montat corturi în zeci de campusuri din Statele Unite în ultimele zile pentru a protesta împotriva războiului Israelului din Gaza , aflat acum la a șaptea lună.

Manifestanții au cerut președintelui Joe Biden, care a susținut dreptul Israelului de a se apăra, să facă mai mult pentru a opri vărsarea de sânge din Gaza și au cerut școlilor să renunțe la companiile care sprijină guvernul Israelului.

Multe dintre școli, inclusiv Ivy League Columbia University din New York City, au chemat poliția pentru a înăbuși protestele.

„Suntem serioși să primim studenți care au fost suspendați din universitățile americane pentru că îi sprijină pe palestinieni”, a declarat pentru Reuters un oficial de la Universitatea Sanaa, condusă de houthi. „Luptăm această bătălie cu Palestina în orice fel putem”.

Universitatea Sanaa a emis o declarație în care aplauda poziția „umanitară” a studenților din Statele Unite și a spus că își pot continua studiile în Yemen.

„Consiliul de administrație al universității condamnă la care sunt supuși academicienii și studenții universităților americane și europene, suprimarea libertății de exprimare”, a spus consiliul universității într-o declarație, care includea o adresă de e-mail pentru toți studenții care doresc să se înscrie.

SUA și Marea Britanie au readus miliția Houthi pe o listă de grupări teroriste anul acesta, deoarece atacurile lor asupra navelor din Marea Roșie și din jurul Mării Roșii au afectat economiile globale.

Oferta Houthi de o educație pentru studenții americani a stârnit un val de sarcasm din partea yemeniților obișnuiți pe rețelele de socializare. Un utilizator al rețelei de socializare a postat o fotografie cu doi occidentali care mestecă Qat, frunze de narcotice utilizate pe scară largă din Yemen. El a descris scena ca fiind studenți americani în timpul celui de-al cincilea an la Universitatea din Sanaa.

Alte stiri din Externe

Ultima oră