Generația Z crede ca Forumul Economic de la Davos vrea să facă lumea un loc mai bun

12 Ian 2024
Generația Z crede ca Forumul Economic de la Davos vrea să facă lumea un loc mai bun

Dacă întrebați tinerii occidentali obișnuiți ce cred despre șansele ca Forumul Economic Mondial (WEF) să aducă schimbări globale pozitive, vă puteți aștepta să obțineți un răspuns pesimist, sau chiar niște ochi dați peste cap.

Dar cel mai probabil ați greși – cel puțin conform unui nou sondaj realizat de Salesforce, citat de Politico

Compania, în parteneriat cu YouGov, a chestionat peste 6.000 de oameni din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania și Elveția, unde întâlnirea anuală a WEF are loc în fiecare ianuarie în micul oraș alpin Davos, pentru a afla ce părere au ei despre adunarea elitei globale.

Evenimentul a fost mult timp criticat ca fiind puțin mai mult decât o evadare de iarnă pentru cei super bogați și puternici - opulent, deconectat și în cele din urmă ineficient.

Cu toate acestea, conform sondajului, majoritatea oamenilor (54%) sunt optimiști cu privire la faptul ca liderii din politică și afaceri au puterea de a face lucruri bune la Davos.

Și dintre toți cei chestionați, generația Z sunt — ce surpriză! — sunt cei mai entuziaști, cu 60% având încredere în capacitatea liderilor de la summit de a-și folosi influența pentru a face lumea un loc mai bun.

Desigur, schimbările climatice și sustenabilitatea se află în fruntea listei de probleme pe care respondenții doresc să le abordeze la Davos.

Dar, în timp ce 83% au auzit de summit, cei mai mulți au nicio idee despre obiectivele sale și trei sferturi nu cred că participanții sunt deschiși cu privire la ceea ce se discută cu ușile închise.

Alte stiri din Externe

Ultima oră