„Califatul este soluția” – Mii de islamiști au ieșit în stradă în Hamburg

28 Apr 2024
„Califatul este soluția” – Mii de islamiști au ieșit în stradă în Hamburg

Grupul „Muslim Interaktiv” a mobilizat peste 1.000 de oameni la un miting islamist la Hamburg. Participanții au cerut încetarea „dictaturii valorilor” și a sprijinirii Israelului. În spatele organizatorilor se află un fel de influencer islamist, scrie Die Welt

Unii participanți au adus pancarte cu lozinci precum „Califatul este soluția” la miting. Pe alte pancarte scria „Nu dictaturii valorilor”. Respingerea valorilor liberal-democratice a culminat și cu strigătul de luptă „Opriți dictatura valorilor”.

Manifestanții au scandat în mod repetat „Allahu Akbar” („Dumnezeu este mare”), ca răspuns la vorbitorii de pe o scenă. Unii participanți au fluturat steaguri care descriu crezul islamic, Shahada. Și-au ridicat și degetul arătător, așa-numitul deget tawheed. În islam, acesta este considerat un simbol al unității și unicității lui Dumnezeu, dar este folosit și ca simbol de către islamiști.

Liderul este un influencer islamist

Liderul grupului este Joe Adade Boateng, care se numește Raheem Boateng. Potrivit unui raport din „Hamburger Abendblatt”, tânărul de 25 de ani studiază pentru a fi profesor la Universitatea din Hamburg, dar pe Instagram și TikTok este un fel de influencer islamist.

Boateng și „Muslim Interaktiv” sunt destinate în mod special tinerilor musulmani din Germania și abordează probleme de zi cu zi, cum ar fi discriminarea. Odată cu decizia dintre germană sau musulmană, Coran sau Legea fundamentală, ei prezintă apoi soluția presupusă simplă.

Pe fundalul războiului din Gaza, Boateng și „Muslim Interaktiv” își mobilizează susținătorii – și, de asemenea, câteva susținători de sex feminin. „Motivul uciderilor de catre stat”, au scris unii participanți la demonstrație pe afișele lor, acuzând politicienii germani că sunt responsabili pentru moartea civililor din Gaza prin sprijinirea Israelului.

„Muslim Interaktiv” a distribuit și videoclipuri ale mitingului pe rețelele de socializare, inclusiv pe X, fost Twitter.

Participanții au vorbit și despre raportarea în presa a conflictului din Orientul Mijlociu. „Bild”, WELT, „Spiegel”, „Focus” și „Tagesschau” au fost acuzați pe afișe că sunt surzi, muți și orbi. Un reprezentant al „Muslim Interaktiv” a cerut anterior o „demonstrație împotriva instigării mass-media împotriva islamului” pe canalul Instagram.

Mitingul a fost asigurat de o mare prezență a poliției. Potrivit poliției, nu au fost incidente. Poliția a estimat numărul participanților la 1.100.

„Muslim Interaktiv” organizase deja o demonstrație la St. Georg la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, în ciuda interdicției. În februarie 2023, grupul a mobilizat 3.500 de oameni la un miting împotriva arderii Coranului în Suedia.

În noiembrie, islamiștii au mărșăluit prin Essen într-o demonstrație majoră . Acest lucru a declanșat o dezbatere politică națională despre dacă oponenților statului și democrației li se acorda prea mult spațiu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră